Nieuwsbrief
Online lezen

 
005
Nieuwsbrief voor Ouders
Jaargang  2012-2013  No.4
      
Inhoud
01 Voorwoord
02 Geslaagden
03 sProkkeldag
04 De vier mijl van Zwolle
05 Lentemarkt praktijkonderwijs
06 Project Internationalisering
07 Het rijdende krat
08 Mediaswijsheid
09 Groep 7 te gast
10 Mission Olympic
11 Talentprogramma’s 
12 Lunchen met buren
13 Techniek & Vakmanschap
Belangrijke dataZomervakantie
06 juli t/m 25 augustus

Schoolleiding aanwezig 
vanaf 19 augustus

Introductie leerlingen
vanaf 27 augustus

Start lessen 
woensdag 28 augustus

Ouderavonden o.a.
09/09 - JC1 M/H
10/09 - JC1 H/V
12/09 - MAVO34
16-09 - JC2 H/V
17-09 - JC2 M/K

    
Overige data
zie website
 

 
Volg ons op
Facebook
Twitter

DigiMeester, onze nieuwsbrief voor ouders
Welkom bij DigiMeester! 

Het schooljaar is ten einde. De toetsweken zijn achter de rug. Sommige leerlingen hebben er nog hard aan moeten trekken. En dan voor de meesten de geruststelling dat het is gelukt: "ik ben over naar het volgende leerjaar!" Weer een jaar en een schat aan ervaringen rijker. Nu nog even al die kennis en vaardigheden onthouden. Want volgend schooljaar heb je het weer nodig.  Maar ...
  
Kies "lees meer" onder de artikelblokjes om telkens het hele artikel te lezen. Veel leesplezier met deze laatste digitale nieuwsbrief van dit schooljaar!
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
De RSG feliciteert haar geslaagden!
Op woensdag 26 juni vond de jaarlijkse diplomering plaats in de Meenthe. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond. Van de leerlingen en hun familie hebben we veel enthousiaste reacties mogen horen. Verspreid over alle zalen in de Meenthe vonden de uitreikingen plaats.

De geslaagden werden toegesproken door hun mentoren waarna zij hun diploma officieel mochten ondertekenen. Een plechtig moment waarmee de leerlingen hun middelbare schooltijd definitief achter zich laten.
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
sProkkeldag
In het kader van de maatschappelijke stage vond dinsdag 11 juni voor alle tweedeklassers van de Lijsterbesstraat de Sprokkeldag plaats. Tijdens deze dag gingen de leerlingen onder andere sporten samen met hun gasten met een verstandelijke beperking. Ook deden ze een sprokkeltocht voor de voedselbank.
 
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
De vier mijl van Zwolle  
Na zo’n 10 weken trainen was het op zaterdag 8 juni eindelijk zover: de 4 mijl van Zwolle! Om 17.15 uur stonden de 600 leerlingen en medewerkers van RSG Tromp Meesters en CSG Eekeringe klaar om naar Zwolle te gaan. Het was helaas even wachten op de bussen, uiteindelijk waren er 10, maar er zouden er 11 komen…
Uiteindelijk kwam de 11de bus er ook aan en ondanks de vertraging waren we nog mooi op tijd in Zwolle aanwezig.
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Lentemarkt praktijkonderwijs 
Woensdagmiddag 29 mei vond op het Marktplein in Steenwijk de Lentemarkt plaats van het Praktijkonderwijs. Tijdens deze markt brachten de leerlingen hun zelfgemaakte spulletjes aan de man/vrouw. Telefoonhoesjes, kussens, knisper- koeken, planten; de leerlingen deden hun uiterste best om alle waar verkocht te krijgen.
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Project Internationalisering derde klas havo en vwo
In dit afsluitende project van de derde klassen havo en vwo afgelopen mei 2013, stonden levensbeschouwingen in Europa centraal. Tijdens de inleiding werd de Islam, belangrijk in Turkije, besproken met daaraan gekoppeld een bezoek aan de moskee. Door de (on)geloofstest kregen de leerlingen meer zicht op eigen overtuigingen en welke levensbeschouwing daarbij paste. Daarnaast kozen ze per groepje een Europees land met hierin de belangrijkste levensbeschouwing.
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Het rijdende krat
Ter afsluiting van het schooljaar hebben de VMBO leerlingen metalektro klas 3 van locatie Stationsstraat de laatste 6 weken tijdens de praktijkuren aan het project het rijdende krat gewerkt.

De leerlingen werden in 2 groepen verdeeld en kregen elk een electrische step. Deze step werd gedemonteerd en opnieuw zodanig samengesteld dat het geheel in een krat moest passen.   
  
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Mediawijsheid
Helaas blijft pesten een terugkerend item binnen het onderwijs. Ondanks alle discussies hierover, protocollen die opgesteld worden, verschrikkelijke voorbeelden die in het nieuws verschijnen, blijkt dit maatschappelijke fenomeen lastig uit te bannen.

Ook tijdens een mediawijsheidles hebben we hier wederom aandacht aan geschonken. Met een aantal eerste klassers hebben we de interactieve film 'It's up to you' gekeken. 
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Techniek en zorg & welzijn dagen
Zo’n 470 leerlingen van groep 7 van de basisscholen uit de regio bezochten op donderdag 30 en vrijdag 31 mei de Techniek en Zorg & welzijn dagen op de RSG Tromp Meesters. De leerlingen konden horen en zien hoe André Kuipers over techniek denkt, hoe de ambulancebroeders bij een ongeluk te werk gaan, hoe de Goliath werkt in Walibi en noem maar op. 
 
 
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Mission Olympic: topsport op de RSG
Op vrijdag 31 mei 2013 is het dan eindelijk zover, we reizen met 5 teams af naar Amsterdam om mee te dingen in de grootste nationale scholencompetitie! Het is vroeg, 7 uur, wanneer we vertrekken en via het Linde College naar het Olympisch Stadion in Amsterdam rijden. Overal zien we de herkenbare rood met witte Mission Olympic shirtjes lopen, met ruim 150.000 deelnemers is het dan ook een hele happening!
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Talentprogramma’s voor nieuwe brugklassers
Vanaf komend schooljaar bieden we talent-programma’s aan voor onze nieuwe brugklassers. Deze talentprogramma’s bieden we aan náást het reguliere onderwijsaanbod. Het is voor de leerlingen dan ook niet verplicht hieraan deel te nemen. Leerlingen die wel aan een programma deelnemen hebben hier ook echt iets aan voor de toekomst. Het is een inhoudelijk programma wat zich zal uitspreiden over meerdere leerjaren.
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Buurtbewoners lunchen bij het vakcollege van de RSG
  Dinsdag 18 juni vond er een bijzondere ontmoeting plaats in het restaurant van het RSG Tromp Meesters Vakcollege tussen oudere buurtbewoners en eerstejaars leerlingen van de afdeling Mens en Dienstverlening. De buurtbewoners zijn persoonlijk uitgenodigd door de leerlingen met een gedrukte uitnodiging en een roos. Uiteindelijk hebben 10 buurtbewoners gehoor gegeven aan de uitnodiging.
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Het eerste jaar techniek & vakmanschap in het vakcollege
  Na het eerste jaar techniek & vakmanschap binnen het vakcollege is het bijzonder om te zien wat leerlingen hebben geleerd binnen een jaar. Het afgelopen schooljaar hebben de leerlingen met 100 gereedschappen en materialen leren werken Voorbeelden van het werken met gereedschap: cranktrekker, kettingpons, kapzaag, handzaag en inbussleutel. Enkele voorbeelden van materialen-kennis:kruipolie, constructielijm en soldeertin.
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
terug naar boven Website | Contact | Afmelden