Nieuwsbrief
Online lezen

 
007
Nieuwsbrief voor Ouders
Jaargang  2013-2014  No.2
        
Inhoud
01 Voorwoord
02 Nieuwe camera's
03 Fietsvoorlichting
04 Kunstproject Pro
05 Bijzondere prestaties
06 LO en de Ipad
07 Hoogtepunten Vakcollege 
08 Serious Request
09 Schoolkwaliteit Dronkers
10 Sportklas in Thialf
11 Scholierensport en cultuur
Belangrijke dataMeesters in de kunst
20 december

Kerstvakantie
23 dec t/m 3 januari
  
Studiedag
6 januari lesvrij
  
Open Huis Stationsstraat
22 januari
 
Open Huis Lijsterbesstraat
 
19 en 20 februari

Voorjaarsvakantie
24 t/m 28 februari  
   
Overige data
zie website
 

 
Volg ons op
Facebook
Twitter

DigiMeester, onze nieuwsbrief voor ouders
Welkom bij DigiMeester! 
 
Op uw scherm ziet u de tweede DigiMeester van dit schooljaar. In deze nieuwsbrief een terugblik op enkele bijzondere activiteiten en gebeurtenissen die in de afdelingen van onze school hebben plaatsgevonden.  

In dit voorwoord meer over Selfie, Wifi, Schoolplan en onze mooie kerstkaart. Klik snel op lees meer hieronder! 

lees meer delen
Twitter Facebook LinkedIn Hyves
Nieuwe camera's
De school blijft constant vernieuwen en verbeteren. Een wens van veel ouders is het cameratoezicht in de fietsenstalling en bij de kluisjes in locatie Lijsterbesstraat verbeteren. Dit hebben we dit jaar kunnen realiseren, zodat we een effectief en preventief middel hebben om het fietsvandalisme en gedoe bij kluisjes te voorkomen. We zijn blij met dit systeem, waardoor de (solicale)veiligheid wordt vergroot. Uiteraard zonder dat de privacy wordt aangetast.  
    
lees meer delen
Twitter Facebook LinkedIn Hyves
Fietsvoorlichting

 
  
De afgelopen tijd is er overal in Nederland weer extra aandacht besteed aan de verkeersveiligheid, met name voor en door fietsers.
Zo zijn een aantal dingen georganiseerd op school om de leerlingen bewust te maken van hun gedrag in het verkeer. Simulators en infotrainers kwamen naar school en er was weer een Fiets4Safe project .....

 
lees meer delen
Twitter Facebook LinkedIn Hyves
Kunstproject Pro 
Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 oktober zijn de leerlingen van de eerste, tweede en derde klas van het praktijkonderwijs (PrO) bezig geweest met een projectweek.

Het thema van dit project was ‘Kunst’. Hoewel er natuurlijk vele soorten kunst zijn, hebben de leerlingen zich voornamelijk bezig gehouden met de schilderkunst. Leerlingen flink aan het werk geweest. De kunstwerken van “hun” kunstenaar werden nagemaakt en ..... 
lees meer delen
Twitter Facebook LinkedIn Hyves
Bijzondere prestaties van onze leerlingen
Madelon heeft op 11 december een ‘Fenomenaal Feestje’ gegeven. Aan de naam kan je al wel zien dat dit niet zomaar een feestje was. Het feestje begon op 11-12-13 om 14.15 uur. 

Nick heeft de 4 mijl van Groningen gelopen en een erg mooie tijd neergezet. Met zijn loop heeft hij ook nog geld opgehaald voor Villa Joep.

lees meer delen
Twitter Facebook LinkedIn Hyves
 Lo en de iPad
We doen dit schooljaar met een aantal docenten een proef met iPads. We bekijken hoe we iPads in het onderwijs kunnen inzetten om zo de lessen te verrijken.

Na het ontvangen van de iPads zijn onder meer de leden van de sectie Lichamelijke Opvoeding  aan het ontdekken wat de mogelijkheden zijn van de iPads binnen de lessen. Zo worden o.a. filmpjes van bewegingen geanalyseerd. 
lees meer delen
Twitter Facebook LinkedIn Hyves
Hoogtepunten van het Vakcollege
Momenteel zijn de leerlingen uit de eerste klas Techniek & Vakmanschap druk bezig met hout, blik en elektriciteit.

Vrijdag 1 november heeft de moeder van Jordania Martina uit 2VMa een Antilliaanse kookles gegeven aan de tweede klas.

De afgelopen periode heeft basisschool Don Bosco een bezoek gebracht aan ons Vakcollege.

lees meer delen
Twitter Facebook LinkedIn Hyves
Serious Request
De leerlingen van het Vakcollege hebben zich deze laatste week voor de kerstvakantie ingezet voor 3FM Serious Request.

Ze hebben tijdens de pauzes vogelvoederhuisjes, oliebollen, appelflappen en andere lekkernijen verkocht. Ook hebben zij een sponsorloop gehouden en een loterij georganiseerd.

 
lees meer delen
Twitter Facebook LinkedIn Hyves
Onze school volgens professor Dronkers
Professor Dronkers van de universiteit van Maastricht geeft al meer dan 15 jaar cijfers aan scholen in ons land. Ieder jaar ziet u weer artikelen langskomen in de krant die gebaseerd zijn op het onderzoek van professor Dronkers. Maar op welke cijfers is het onderzoek gebaseerd?

In dit artikel leggen we u aan de hand van ons eigen rapport uit hoe het onderzoek in elkaar zit.
lees meer delen
Twitter Facebook LinkedIn Hyves
Sportklas in Thialf
Onze sportklas heeft dinsdag 10 december de periode met het thema ‘In balans & uit balans’ afgesloten in Thialf Heerenveen met een schaatsclinic.

De afgelopen periode stonden de lessen van de sportklas in het teken van balans. Tijdens de periode zijn de leerlingen aan de slag met free-runnen, slack-linen, eenwieleren, steltlopen en ballopen.
lees meer delen
Twitter Facebook LinkedIn Hyves
Scholierensport en cultuur
Onze school is een school waar sport en cultuur hoog in het vaandel staan. Speciale sportprojecten als IRun2Bfit en Mission Olympic en culturele activiteiten als Meesters in de Kunst en Session Nightlive zijn daar goede voorbeelden van. 

Daarom brengen wij het ‘scholierensport- en cultuurproject’, graag onder de aandacht. Dit project heeft als doel scholieren van klassen 1 en 2 uit het voortgezet onderwijs op een makkelijke manier kennis te laten maken met sport en cultuur.... 
lees meer delen
Twitter Facebook LinkedIn Hyves
terug naar boven Website | Contact | Afmelden