Nieuwsbrief
Online lezen

 
004
Nieuwsbrief voor Ouders
Jaargang  2012-2013  No.3
     
Inhoud
01 Voorwoord
02 De ouderraad (OR)
03 Khalid Boudou op bezoek! 
04 Dag van de Jonge Jury
05 Filmfestival mavo 3
06 IRun2BFit
07 Profielkeuze HV3
08 Taaldorp
09 Vakkanjers
10 Sporttoernooien op de RSG
11 JC2 activiteiten
12 Nieuws uit het PrO
Belangrijke dataUitslag examens (I)
12 juni (VMBO) 13 juni (HV)
  
Vierde toetsweek
19 t/m 25 juni
 
Schoolreizen klas 123
28 juni
    
Digimeester 1213 No. 4
01 juli
   
Zomervakantie
06 juli t/m 25 aug
   
Overige data
zie website
 

 
Volg ons op
Facebook
Twitter

DigiMeester, onze nieuwsbrief voor ouders
Welkom bij DigiMeester! 

Dit is de derde van de vier nieuwsbrieven die we u dit schooljaar per e-mail doen toekomen. Wat later dan gepland, maar weer boordevol nieuws en wetenswaardigheden. Het schooljaar loopt op haar einde. Voor sommige leerlingen volgen nog een paar spannende weken....
 

Kies "lees meer" onder de artikelblokjes om telkens het hele artikel te lezen. Veel leesplezier met deze digitale nieuwsbrief!
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
De ouderraad (OR)
De ouderraad (OR) kijkt in dit artikel terug op wat we allemaal gedaan hebben dit schooljaar en wat er nog in het vat zit.  Het was wel een beetje een bijzonder jaar. Een jaar dat startte met als grote doel een ouderraad te worden voor zowel de locatie Stationsstraat als de Lijsterbesstraat. De laatste jaren was er namelijk geen enkele ouder van de locatie Stationsstraat lid van de ouderraad. Een mooi streven dat we op de ouderavonden op beide locatie onder de aandacht brachten;
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Khalid Boudou op bezoek!
Donderdag 21 maart hebben alle derde klassen van de Lijsterbesstraat bezoek gehad van de Nederlandse schrijver Khalid Boudou.

In de klas hadden we ons goed op het bezoek voorbereid. We hebben zijn boek Pizzamaffia gelezen en de film Het schnitzelparadijs gekeken. Op donderdag kwam Khalid dan eindelijk langs om een presentatie te geven. Hij heeft vertelde hoe het boek Pizzamaffia is ontstaan en hoe het verfilmd is.
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Dag van de Jonge Jury
Op woensdag 17 april vertrokken we: 2 leerlingen uit de eerste klas, Joke Hendriks van de openbare bibliotheken Kop van Overijssel en ik, rond 07.45 uur
per trein naar Scheveningen om de Dag van de Jonge Jury bij te wonen. We werden hierbij uitgezwaaid door Jan Adams, docent Nederlands.

Via de nieuwe Hanzelijn arriveerden we tegen tienen in Den Haag, vanwaar we per tram verder gingen naar Scheveningen. Achteraf bleek dat we samen met de schrijfster Anna van Praag in de tram zaten.   
  
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Filmfestival mavo 3
Na een lange periode van schrijven, voorbereiden, filmen en monteren was het dan zover: Op 27 maart vond het allereerste RSG Filmfestival plaats! Uit een totaal van 30 werden in de Aula 12 filmpjes vertoond. Het publiek kreeg een zeer gevarieerd programma voorgeschoteld. Een shoot-out uit het wilde westen, harde gangsters en stoere politie agenten, maar ook gevaarlijke vrouwen en vechtende ninja's passeerden de revue. De 'strenge' jury stond voor de moeilijke taak....
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
IRun2BFit
Voor de 6de achtereen volgende keer doet RSG Tromp Meesters met al z’n brugklassen mee met het project IRun2BFit! Dinsdag 26 maart was hiervan de kick off en ondanks de kou, maar met een mooi zonnetje, werd er door alle ruim 460 brugklassers goed meegedaan met de warming up verzorgt door SportInn. Hierna werd door de burgemeester mevrouw van der Tas het startschot gegeven voor het project.
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Profielkeuze havo/vwo 3
Op dit moment hebben de meeste derde klassers havo en vwo hun definitieve profielkeuze gemaakt. Er ging een heel traject aan vooraf met allerlei projecten, excursies en een voorlichtingsavond rond de profielkeuze.  
      
Ik ben Chiel en ik zit nu in 4 vwo. Ik heb het profiel ‘Cultuur en Maatschappij’ gekozen. Ik ben tot deze keuze gekomen doordat ik absoluut niet van alle bètavakken hield, dus ‘Natuur en Techniek’ of ‘Natuur en Gezondheid’ waren sowieso al niks voor mij. 
 
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Taaldorp
Evenals de voorgaande jaren moeten de examen-kandidaten van klas 4 kader- en basisberoeps-gerichte leerweg mondeling examen afleggen.

Dit examen doen zij in “Stonecity”, een “dorp” dat is opgebouwd in de kantine van de RSG Tromp Meesters locatie Stationsstraat.Hier moeten de verschillende opdrachten worden uitgevoerd.
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Vakkanjers
VMBO’ers van de RSG Tromp Meesters strijden om de finaleplaats met zelfgebouwde stadstaxi.
 
De VMBO- leerlingen metaal en elektro uit klas 4 van de RSG Tromp Meesters streden donderdag om een plek in de finale van de VakkanjerWedstrijden 2013. Tijdens de schoolfinale demonstreerden de 3 teams hun zelfgebouwde stadstaxi. Het beste team gaat door naar de regionale eindstrijd. 
 
 
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Sporttoernooien op de RSG
De grootste deelname aan sporttoernooien in 2013 is een feit! Wij participeren dit schooljaar in de sporten zaalvoetbal, hockey, veldvoetbal, atletiek, zwemmen, tennis en streetdance. Mission Olympic is een grote nationale schoolsportcompetitie.
 
Inmiddels hebben wij de meeste voorronden achter de rug en bereiden we ons voor op de grote finaledag in het Olympisch Stadion in Amsterdam op vrijdag 31 mei! 
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
JC2 activiteiten
In de derde activiteitenweek van dit schooljaar werden de tweede klassers van het Junior College naast hun reguliere lessen getracteerd op een aantal bijzondere activiteiten. Het begon op maandag en dinsdag met een "schrijver in de klas" en een ritmisch oefening bij "Beat the City". Afhankelijk van de klas volgde woensdag of donderdag de vakexcursie naar het nationale park De Hoge Veluwe: het hoogtepunt van het schooljaar!
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
Nieuws uit het Praktijkonderwijs
  Op woensdag 29 mei wordt er een ‘Lentemarkt’ georganiseerd door het Praktijkonderwijs op het Marktplein in Steenwijk.
  
De mensen weten inmiddels goed de weg te vinden naar onze kas aan de Stationsstraat. Het was donderdag 25 april erg druk. De spanning liep hoog op op maandagmiddag 11 februari in de kantine aan de Stationsstraat, tijdens het eerste RSG FIFA-toernooi op de Xbox.
lees meer delen
Twitter Facebook Hyves LinkedIn Hyves
terug naar boven Website | Contact | Afmelden